Skip to main content

Μέλη Επιστημονικού Μητρώου ΔΕΠ

Αιακός Εκπαιδευτκό δίκτυο

Δρ. Ιωάννης Ρουσσάκης

Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με γνωστικό αντικείμενο "Εκπαιδευτική Πολιτική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών".

Δρ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου

Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στα γνωστικά αντικείμενα, Οργάνωση & Διοίκηση του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Οικονομικά της Εκπαίδευσης, Αξιολόγηση / Ποιότητα στην Εκπαίδευση.

Δρ. Ασημίνα Αντωναράκου

Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Καθηγήτρια Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο την Μικροπαλαιοντολογία, Θαλάσσια Γεωλογία & την Διδακτική των Γεωεπιστημών.

Δρ. Ευθύμιος Λέκκας

Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Δρ. Βιλελμίνη Σωσώνη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με πλούσια διδακτική και επαγγελματική εμπειρία στη μετάφραση και την οπτικοακουστική μετάφραση. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, και είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου «Γλώσσα και Πολιτική». Διδακτορικό στη Μετάφραση Θεσμικών Κειμένων.

Δρ. Γεώργιος Πασιάς

Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ) με γνωστικό αντικείμενο τη Συγκριτική Παιδαγωγική και την Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση.

Δρ. Χρήστος Σαΐτης

Ομότιμος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ) στην Οργάνωση & Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Δρ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με Γνωστικό Αντικείμενο τη "Διοίκηση, Ανάπτυξη και Εκπαίδευση Ανθρωπίνων Πόρων".

Δρ. Μαριάνθη Οικονομάκου

Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο γνωστικό αντικείμενο "Γενική Γλωσσολογία και Διδακτική της Γλώσσας".

Δρ. Γεώργιος Νικολάου

Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση".

Δρ. Ελένη Μουσένα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) στο Γνωστικό Αντικείμενο «Πολιτότητα και Παιδαγωγική Πράξη σε Προσχολικούς Θεσμούς».

Δρ. Μιχάλης Αθανάσιος

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με γνωστικό αντικείμενο «Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας της Γλώσσας στην Εκπαίδευση».

Δρ. Ευαγγελία Μανούσου

Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο γνωστικό αντικείμενο Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Δρ. Νικόλαος Μάνεσης

Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας (Τομέας Παιδαγωγικής) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δρ. Κωνσταντίνος Μαλαφάντης

Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο «Εισαγωγή στην Παιδαγωγική» και άλλα συναφή αντικείμενα.