Skip to main content

Παιδίων έργον - Δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους

Αιακός Εκπαιδευτκό δίκτυο

Παιδίων έργον - Δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους

«Ο Πολιτισμός δεν υφίστανται παρά μόνο μέσα και από τη διαμεσολάβηση των ατόμων και των Ομάδων»

 

ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΣ – ΔΗΜΟΙ

ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΧΟΡΟΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ

  • Να αποτελέσει ο Πολιτισμός γέφυρα επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλοκατανόησης στις σημερινές μας κοινωνίες. Να ενισχύσουμε τις δια πολιτισμικές επαφές, την επικοινωνία και να ανοίξουμε νέους δρόμους Πολιτισμού, ειρηνικής συνύπαρξης και δημιουργικής συνεργασίας.
  • Να Προωθήσουμε και διαδώσουμε τη μουσική, το χορό, τον αθλητισμό και το Θέατρο στους δρόμους και τους Ιστορικούς τόπους της περιοχής μας.
  • Να μετατρέπουμε τα σχολεία μας σε χώρους δημιουργίας, μάθησης και χαράς.

 

Η πρότασή μας «Παιδίων Έργο»: δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους, διαπνέεται από την πεποίθηση ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναπτύξει δράσεις Πολιτισμού και αθλητισμού, να συναντηθεί πιο ενεργά με την Εκπαίδευση, τα σχολεία μας, τους Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς και να στηρίξει το έργο και τις προσπάθειές τους.

 

Ο Δήμος καλείται να συμβάλλει, και όχι να υποκαταστήσει, στις προσπάθειες των σχολείων και των εκπαιδευτικών για διαμόρφωση προσωπικοτήτων με στέρεες ηθικές αρχές και ισχυρή αυτοαντίληψη και να δώσει βαρύτητα στην ικανοποίηση του συνόλου των συναισθηματικών και νοητικών αναγκών και ενδιαφερόντων των μαθητών για την αρμονική ένταξή τους στην κοινωνία.

 

Εμείς πιστεύουμε ότι η σημερινή Ελλάδα, η πιο μορφωμένη, πιο ικανή, πιο πλούσια σε ανθρώπους και πόρους Ελλάδα που είχαμε ποτέ, μπορεί να πάρει τα πράγματα στα χέρια της, μπορεί να δημιουργήσει νέους θεσμούς, μπορεί να κινητοποιήσει δικές της δημιουργικές δυνάμεις για να ανασυγκροτηθεί, χωρίς να περιμένει τα πάντα από άλλα κέντρα.

 

Η δημοτική αρχή με το «Παιδίων Έργο» συναντιέται με τους πολίτες και τους καλεί σε συμμετοχή και σε ενεργοποίηση ώστε να δώσουμε από κοινού απαντήσεις στις δύσκολες για τη Χώρα μας συνθήκες. Να σχεδιάσουμε, να δημιουργήσουμε, να δράσουμε, να υλοποιήσουμε, να μάθουμε, να ανακαλύψουμε και να δώσουμε προοπτική στους νέους και τις νέες του τόπου μας.

 

Τα σχολεία – δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια- μπορούν και πρέπει να μετατραπούν σε πολιτιστικούς χώρους κάθε γειτονιάς και να λειτουργούν ως κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, αθλητισμού, πολιτισμού και δράσης. Χρειάζεται να ενισχυθούν και με αυτό τον τρόπο οι πολιτιστικές παρεμβάσεις που υλοποιούν τα σχολεία. Χρειάζεται, ακόμα, να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, όσο είναι δυνατόν, εντός του δημόσιου σχολείου (μουσική, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αθλητισμός, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.λπ.). Στα ανωτέρω θα είμαστε αρωγοί.