Skip to main content

ΑΣΕΠ Προετοιμασία Διαγωνισμών Δημοσίου

ΑΙΑΚΟΣ Εκπαιδευτικό Δίκτυο

Ως οργανισμός παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών και δικτύωσης, ο ΑΙΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΚΕ είναι εξαιρετικά τοποθετημένος στην αγορά με μια σειρά στρατηγικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων προς όφελος της Ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας: τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς, τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, και βέβαια το δίκτυο των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών δομών.

Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν και ξεχωρίζουν τον ΑΙΑΚΟ;

Εξειδίκευση: Διαθέτουμε αποδεδειγμένα υψηλή εξειδίκευση & επιστημονική κατάρτιση στο γνωστικό αντικείμενο κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι των προγραμμάτων, οι ελεγκτές ποιότητας και οι καθηγητές μας, διαθέτουν διδακτορικούς & μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, και τις περισσότερες περιπτώσεις εφαρμοσμένη έρευνα και συγγραφική δραστηριότητα.

Εμπειρία: Τα στελέχη που εμπλέκονται στον σχεδιασμό, τον ποιοτικό έλεγχο και την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δεν διαθέτουν μόνο θεωρητική και ερευνητική γνώση. Είναι άνθρωποι με σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης οργανισμών & υπουργείων και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης - μέση & ανώτατη, όπως επίσης & στην μετα-δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση.

Ποιότητα: Επιλέγουμε μόνο τους καλύτερους συνεργάτες & με αυστηρά κριτήρια. Μόνο όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να εγγραφούν στο Επιστημονικό Μητρώο μας μπορούν να αναλαμβάνουν ρόλους στον σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ τον ποιοτικό έλεγχο ασκεί το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο και οι Επιστημονικές Επιτροπές.

Εγκυρότητα: Επιπλέον των παραπάνω, διαθέτουμε επίσημη νόμιμη εκδοτική δραστηριότητα. Μέχρι σήμερα έχουμε εκδώσει περί τα 180 διδακτικά βιβλία και συγγράμματα επιστημόνων της εκπαίδευσης, ενώ το τριμηνιαίο επιστημονικό περιοδικό μας "Εκπαιδευτικοί Ορίζοντες" αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία για την χώρα μας.

Το Δίκτυο μας: Καθώς το δίκτυο των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών δομών της ΑΙΑΚΟΣ απαριθμεί σήμερα περί τα 60 Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) σε ολόκληρη την Ελλάδα (και αυξάνονται συνεχώς), εκτός από τα στελέχη της ΑΙΑΚΟΣ, τα προγράμματα σπουδών μας δέχονται και τις θετικές παρεμβάσεις των συνεργατών μας από το δίκτυο των ΚΔΒΜ οι οποίοι είναι έμπειροι επαγγελματίες της εκπαίδευσης και επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε σωρευτικά τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία - ουσιαστικά λειτουργούμε ως μια "δεξαμενή σκέψης" (think tank). Επιπρόσθετα, οι συνεργάτες μας ανά την Ελλάδα μας επιτρέπουν να διαθέτουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα μας σε κάθε γωνιά της χώρας παρέχοντας έτσι ίσες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Ο χρόνος και η απόσταση δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη κανενός.


Στο πλαίσιο των γενικότερων Εκπαιδευτικών Δράσεων μας, σχεδιάζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα προετοιμασίας για συμμετοχή σε Διαγωνισμούς του Δημοσίου Τομέα - ΑΣΕΠ, κλπ. Εδώ θα καταχωρούνται κάθε φορά τα ολοκληρωμένα προγράμματά μας τα οποία θα είναι στην διάθεση του κοινού και των συνεργατών μας.

ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών

Το Πρόγραμμα ανήκει στην κατηγορία Εκπαιδευτικών Δράσεων: "Επιμόρφωση & Επαγγελματική Ανάπτυξη - Υποστήριξη Εκπαιδευτικών Α'/θμιας & Β'/θμιας Εκπαίδευσης σε Θέματα Παιδαγωγικής & Διδακτικής" Με την υποστήριξη των 75 Στελεχών Εκπαίδευσης από το Επιστημονικό μας Μητρώο, θα καθοδηγήσο...

ΑΣΕΠ - 2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός 2025 (ΠΕ & ΤΕ)

Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό. Σύμφωνα με το νόμο 4765/2021, το σύστημα προσλήψεων προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα άλλαξε και ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο ρόλος του Α.Σ.Ε.Π. (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού).  Με το νέο νόμο, η κεντρική διαδικασία προσλήψεων είναι ο Πανελλήνιος Γραπτός Δ...